Szociális év pedagógusoknak

Az arlói iskolában való tanári, tanítói munkára hívunk és várunk szeretettel olyan pedagógusokat, akik szívesen adnák idejüket, energiájukat, ötleteiket, nagylelkűségüket, tudásukat, szeretetüket azoknak a hátrányos helyzetű gyerekeknek, akiknek a családjaival és családjaiért mi is dolgozunk a településen. A programban résztvevők az Arlói Széchenyi István Általános Iskola dolgozói lesznek - ezért nem nevezzük önkéntes évnek a programot - e mellett a Jezsuita Jelenlét részéről felajánlunk nekik lehetőséget a rendszeres szupervízióra, rendszeres lelki kísérésre, segítünk albérletet/lakást keresni a környéken és örömmel vesszük, ha az iskolai munka mellett valamely programunkba segítőként még be tudnak kapcsolódni. Azt kérjük, hogy aki jelentekzik az állásra, az lehetőleg minimum egy évet szabadítson fel az életéből és ajánlon fel az arlói munkára, egy fajta "önkéntes évként" a szegény családok és gyermekeik szolgálatában.

Olyan pedagógusok jelentkezését várjuk, akik vagy:

  • Most szereztek diplomát, de esetleg még nem helyezkedtek el
  • Pedagógus végzettségűek, de nem a szakmában dolgoznak - ám egy évre szívesen kipróbálnák magukat mégis vagy ismét az iskolai munkában
  • Valamely közeli egyetem pedagógus hallgatói, akik tanítási gyakorlatukat szívesen végeznék Arlón
  • Esetleg pedagógusként dolgoznak, de valamiért szívesen váltanának (mondjuk városról vidékre szeretnének költözni, vagy bármi más okból). Ez esetben kérjük, hogy időben jelezzék szándékukat jelenlegi munkaadójuknak is, mert nem szeretnénk hirtelen nehézséget okozni abban az intézményben sem.

Az érdeklődőket, jelentkezőket kérjük, hogy vegyék fel a kapcsolatot Póczos Andrea intézményvezetővel az e-mail címen és jelezzék szándékukat felénk is, az címen.